04 Μαΐου, 2008

"περίεργη γιορτή"..

ΕΙΚΟΝΑ 1 

Αυτό το Πάσχα ήταν μάλλον της ενηλικίωσής μου στη χώρα της φαιδρας πορτοκαλέας..Δεν ψήσαμε αρνί και αντί για κοκορέτσι βρέθηκα σε ένα νεκροταφείο για νεκρό από την επιστροφή  του Πασχα. Πλεον φαντάζομαι ότι σχεδόν όλοι σε αυτή  τη χώρα έχουν μια τέτοια εμπειρία. όλη αυτή η οδύνη και ο θυμός. Σε αυτή την περίπτωση έφταιγε ένας νεαρός που έτρεχε με 150 και δεν μπορεσε να ελέγξει το αμάξι. Γνωστή ιστορία φαντάζομαι. Και μετά ως δια μαγείας εξαφανίστηκαν το ακριβό ρολόι του νεκρού, όπως και η χρυσή αλυσίδα.
ΕΙΚΟΝΑ 2
Πήγα, λόγω προγενέστερου προγραμματισμου στην Ηλεία. Στην επιστροφή έβλεπα πινακίδες "ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΩΝ ΑΤΥΧΗΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ 3 ΧΛΜ"!!!!, τουλάχιστον 5 σε αριθμό!Αντί να φτιάξουν το δρόμο βάζουν πινακίδες! Για να τρομάζουμε λιγάκι περισσότερο και να ξαχνάμε το ξεπούλημα του ΟΤΕ ή των ΟΛΠ;;;;;τι είναι αυτά; ευτυχώς τη γλίτωσα αυτή τη φορά, αλλά εκεί κάτω δεν ξαναπάω.
ΕΙΚΟΝΑ 3
Επισκέφτηκα την πολη της Ολυμπίας. Τα ξενοδοχεία προς Ζαχάρω παραμένουν σε πράσινο και δροσερό περιβάλλον. Τίποτα δεν πειράχτηκε, ούτε το ωραίο κτίριο της Εθνικής, ούτε το νεοκλασσικό του παλιού μουσειου, μόνο λιγάκι καρβουνιάστηκε ο αρχαιολογικός χώρος, και βάψαμε το Κρονιον με χρώμα πράσινο!!!!!!!!!!!!!!!
ΕΙΚΟΝΑ 4
τι να κάνω το βράδυ, είδα τη 'ΝΑΝΑ" του Γκοντάρ. Με μια φυσικότητα, φτωχές γαλλιδούλες στρεφόνταν στην πορνεία για να βγάλουν "εύκολα" χρήματα. Τότε δεν θα είχε γεμίσει και το Παρίσι με Ρωσσίδες και Ουκρανές...Τωρα "ευκολο" χρήμα βγάζουν μόνο οι σεϊχηδες...
η φυσικότητα που παρουσίαζε το θέμα ο Γκοντάρ σχεδόν σόκαρε. Σε μια εποχή που υπήρχε έστω και υποκριτικά μια ηθική. η απώλεια της ηθικής, κάνει τη σημερινή ανάγνωση του έργου φτωχή. Μόνο οι δυσκολίες παραμένουν.

ΕΙΚΟΝΑ 5
Καλό μήνα και ευτυχισμένη, ερωτική άνοιξη...

Δεν υπάρχουν σχόλια: