12 Ιουνίου, 2008

Εδω Βουλή, εδώ βουλή...

Εχθές τα μικρά παιδιά της Βουλής συζητούσαν το θέμα του δημοψηφίσματος για την Ευρωσυνθήκη. Οπότε ο κύριος Αλαβάνος λέει : ακόμη και αν συμφωνούσαμε με το περιεχόμενο, ακόμη και αν δεν υπήρχε καμία διαφωνία θα έπρεπε να γίνει δημοψήφισμα για να εκφραστεί ο λαος. Ζηλεύω τους Ιρλανδους που το έκαναν, ναι τους ζηλεύω!

Γιατί δεν πάει στην Ιρλανδία, όπου θα γίνει κηπουρός και όχι πολιτικός, διότι αυτός δεν είναι πολιτικός λόγος. Δηλαδή η άποψη του λαου είναι πιο σημαντική από την ουσία της συνθήκης. Ο τύπος πιο σημαντικός από το περιεχόμενο. Και ποιος θα ενημερώσει το λαό κύριε Αλαβάνο; Τα κανάλια σας; Οι εφημερίδες σας και τα ραδιόφωνά σας που είναι τίγκα στο κόκκινο. Ποιον κοροιδεύετε; Εάν σε αυτό το ρημαδοσπιτο που λεγεται Βουλή ή καλύτερα καφενείο της Βουλής συζητούσατε επί της ουσίας και υπήρχε διάλογος θα είσασταν «αντιπρόσωποι» και όχι άτομα που μιλούν για τον εαυτό τους και την παρέα τους.

Και ασχολούμαι με τον Αλαβάνο, γιατί υποτίθεται ότι έχει τη διάθεση να αρθρώνει λόγο. Αλλά εάν έτσι αντιλαμβάνονται τον πολιτικό λόγο, συγγνώμη αλλά δεν θα πάρω…

Δεν υπάρχουν σχόλια: